Adresa

Svetozara Markovića 87, Podgorica

Kontakt

(+382) 020 237 796

Email

office@studentskidom.com

JU Dom učenika i studenata, posebnu pažnju poklanja stvaranju kvalitetnih uslova za smještaj, ishranu, boravak i nesmetano učenje . Veliki doprinos za dalji nastavak vaspitno obrazovnog procesa –učenja, imaju čitaonice, posebno zbog prijatnog i toplog ambijenta, potrebnog mira za nesmetano učenje i usvajanje znanja. Osim učenja, studenti i učenici svoj boravak u čitaonicama koriste i da sa kolegama razmjene mišljanja, literaturu, ispitne rokove i sl. a sve u cilju postizanja boljih rezultata.

Na raspolaganju 24 sata dnevno

Studentima i učenicima JU je na raspolaganju deset(10) čitaonica koje zadovoljavaju uslove za prijatan boravak i učenje 24 sata dnevno. Sve čitaonice su pokrivene bežičnim internetom i klimatizovane.

U ulici Svetozara Markovića ,u sklopu Starog studentskog doma su tri čitaonice –u Plavom dvoru, Srednjem paviljonu i u Djačkom domu.

Čitaonica u Plavom dvoru raspolaže sa 20-ak mjesta,smještena u dijelu kancelarija uprave Doma.

Čitaonica u Srednjem paviljonu raspolaže sa 40-ak mjesta, posebnim ulazom sa dvorišne strane zgrade.

Čitaonica pruža privatnost , tišinu, potreban mir i dobar ambijent za učenje.

Djački dom ima čitaonicu, koja je ujedno koncipirana kao internet sala sa bibliotekom, kapaciteta 30-ak mjesta.

 

U sklopu Novog studentskog doma ima sedam čitaonica ,od kojih se pet nalazi u Upravnoj zgradi, sa imenima po nečem osobenom:

U našim čitaonicama atmosfera motiviše na učenje,okruženi ste drugima koji uče.

Novootvorena čitaonica u Upravnoj zgradi je savremeno organizovan i klimatizovani prostor, površine 100m² i kapaciteta preko 50 mjesta. Prvenstveno je pogodna studentima tehničkih fakulteta.

U sklopu Novog studentskog doma , I i II faza imaju po jednu čitaonicu. Kapacitet čitaonice u I fazi je 20 mjesta, dok je u II fazi kapacitet 60 mjesta.

Čitaonica u II fazi nalazi se na 7 spratu ,a sastoji se iz dva dijela. Jedan dio je namjenjen studentima tehničkih fakulteta kojima su potrebni uslovi za crtanje i izradu grafičkih i drugih radova (15 mjesta). Drugi dio čitaonice je klasičnog tipa i namjenjen je studentima svih fakulteta( 45 mjesta).

Svakom studentu i učeniku u Domu , čitaonice će u velikoj mjeri pomoći nesmetanom usvajanju znanja , dati doprinos intelektualnom razvoju i uspješnom završetku školovanja.

Radimo naporno kako bismo učenicima i studentima obrazovanje učinili prijatnijim

Kontakt

Pišite nam ili nas pozovite

JU Dom učenika i studenata