Adresa

Svetozara Markovića 89, Podgorica

Kontakt

(+382) 020 237 796

Email

office@studentskidom.com

Saradnja sa NVO Cazas

 

Aprila mjeseca pomoćnica direktora Vujović Marina dogovorila je saradnju sa predstavnicima NVO CAZAS Radović Nikolinom i Bobanom Sekulićem.

Dana 24.IV 2024.godine sa početkom u 11:15 u čitaonici Doma održano je predavanje-radionica kroz koncept žive biblioteke na temu „Prevencija,zloupotreba psihoaktivnih supstanci i rizičnog ponašanja mladih“.Pored učenika radionici su prisustvovali pomoćnica direktora,upravnik,dvije vaspitačice i psihološkinja. 

  Prisutni članovi su imali priliku da čuju jednu od najinteresantnijih priča od bivšeg zavisnika psihoaktivnih supstanci.Uživo smo čuli kako je izgledao  život osobe koja je svojom „zaslugom“upala u kandže droge.Mnogo toga smo znali,ali do sada nijesmo imali priliku da uživo čujemo ispovijest čovjeka  koji je na kraju uspio da spasi preostali dio života i normalno ga proživi.

Predavač je nastojao da učenicima objasni koje su opasnosti od narkotika,kako ih prepoznati i kako se odbraniti.Takodje,ukazao je i na štetnost duvana i alkoholizma.

U iscrpnom izlaganju koje su naši učenici pratili sa velikom pažnjom govorilo se na primjeru iz života kako se postaje žrtva bolesti zavisnosti (droge).Koje su najčešće metode i na koji način se može i treba zaštititi od ovakvih pojava u okruženju.  Na kraju predavanja učenici su postavljali pitanja i razmjenjivali mišljenja.

Predavači i učesnici su se složili da je značaj saradnje veoma važan,sve u cilju  edukacije mladih u borbi protiv bolesti zavisnosti, kako da se prepoznaju i izbjegnu rizici najvećih opasnosti sa kojima se suočavaju mladi danas.

Radimo naporno kako bismo učenicima i studentima obrazovanje učinili prijatnijim